Lediga tjänster

Örjanskolan är en  waldorfskola belägen i natursköna omgivningar precis vid kanten av Östersjön. Hos oss går elever från förskoleklass upp till klass 12 och i dagsläget har vi ca 280 elever. I vår närhet finns många olika verksamheter såsom Ytterjärna Kulturhus och dess park med dammar och växthus och Nibble gård med naturbruksgymnasium. Buss, med förbindelser som passar skolans tider, stannar precis utanför.

 

Intervjuer för tjänsterna hålls löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan på es.naloksnajronull@lanosrep

För ytterligare information kontakta:

Anne Marqvardsen 08-551 500 51
Eller
Frida Sandberg, bitr rektor, på telefon 070 35 34 620 eller använd dig av mailadressen.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Kurator

 

Vi söker nu en ny skolkurator till vårt EHT då vår nuvarande går i pension. Vi önskar en skolkurator på deltid där tjänstgöringsgrad går att diskutera något. 

Arbetsuppgifter 
Elevhälsans psykosociala insats utförs av skolkuratorn. Skolkuratorns uppgift är att, med stöd av sina kunskaper, arbeta för att förebygga psykisk ohälsa och främja barnets utveckling. Som skolkurator ingår du i skolornas lokala elevhälsoteam och skall ge stöd till elever, pedagoger, rektorer och vårdnadshavare i psykosociala frågor. Utifrån vilket behov som finns kan stödet ges på individ-, grupp- och organisationsnivå. Samtalsstöd skall erbjudas till elever vid behov men någon behandling ingår inte i skolkuratorns uppdrag.  I vissa fall samverkar du som skolkurator med andra instanser som exempelvis socialtjänst och polis.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som:

  • i första hand har en socionomexamen, men välkomnar även liknande utbildningar 
  • har ett stort engagemang för elevernas lärande och utveckling

  • har god förmåga att rådgiva och ge konsultativa insatser
  • skapar goda relationer med eleverna

  • har god samarbetsförmåga med medarbetare och vårdnadshavare

  • har fungerande rutiner runt dokumentation och uppföljning

  • har erfarenhet av eller intresse för waldorfpedagogik
 
Personliga egenskaper 
Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor och förhållningssätt. Du är ansvarstagande, kan ta egna initiativ och kan samarbeta. Vi ser att personlig utveckling liksom ständig verksamhetsutveckling är en naturlig del av Örjanskolan. Därför bör du som person vara intresserad av att utveckla dig själv så väl som eleverna och verksamheten. Du har ett äkta intresse av att finna goda vägar till lärande. 

Vill du vara med och utveckla skolan tillsammans med oss är du välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdagen är 20-10-25.

 

Läkepedagog

 

Vi söker en läkepedagog/lärare med intresse och erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd. Tjänsten är riktad mot undervisning i en mindre undervisningsgrupp för de yngre åldrarna. Vistelsetiden kan variera för olika elever beroende på behov. Tjänsten innebär att ha ett helhetsansvar för gruppen med ett samarbete med de ämneslärare som vissa tider kommer för undervisning i sina ämnen.

Vi söker dig som:

är behörig lärare, läkepedagog och/eller  waldorfklasslärare är meriterande.

har ett stort engagemang för elevernas lärande och utveckling

har förmåga att skapa goda relationer med eleverna

har god samarbetsförmåga med medarbetare och vårdnadshavare

har intresse av arbete med elever i behov av stöd

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor. Som person är du engagerad och har lätt för att samarbeta med både barn och vuxna. Du är initiativrik, strukturerad, positiv, flexibel och tydlig. 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer sker fortlöpande.

 

Timvikarier

 

Vi söker att uppdatera vår vikariepool, så om du är sugen på strödda timvikariat är du välkommen med en ansökan!